Gratis spreekuur ISAE 3402

Loopt u als ondernemer geregeld rond met de vraag wat er nodig is om tot een ISAE 3402 rapportage te komen? En heeft u behoefte om te sparren met een nuchtere deskundige met ervaring in diverse branches?

In ons gratis spreekuur ISAE 3402 beantwoorden we uw vragen over ISAE verklaringen, het inrichten, de audit en wat er nodig zou zijn om te starten. Vanwege onze ruime ervaring in ISAE 3402-opdrachten kunnen we vaak ook een idee geven over de omvang van het traject voor uw type bedrijf.

Voor wie?

Ons spreekuur ISAE 3402 is voor ondernemingen die geconfronteerd worden met een van de volgende vragen:

 • U hebt van een prospect of klant de vraag gekregen om uw ISAE 3402 verklaring met hen te delen. U beschikt echter niet over een ISAE 3402 rapportage. U zoekt informatie over wat zo’n rapportage behelst en welke stappen er nodig zijn voor implementatie. U wilt graag weten welke afwegingen u moet maken om wel of niet een ISAE 3402 rapportage op te stellen en te laten auditen.
 • U beschikt over een ISAE 3402 rapportage die elk jaar wordt ge-audit, maar u wilt wel eens met een andere partij over de insteek klankborden, aanpakken en investeringen vergelijken en bespreken wat wellicht efficiënter kan.

Welke vragen?

Voorbeelden:

 • Waar begin ik met zo’n verklaring?
 • Hoe is de opbouw van een ISAE 3402 rapportage?
 • Wat is de doelstelling van een ISAE 3402 rapportage?
 • Wie bepaalt wat er in een ISAE 3402 rapportage staat?
 • Hoe kan ik bepalen of ik in aanmerking kom voor een ISAE 3402 rapportage?
 • Wie stelt de rapportage op?
 • Wie voert de audit uit?
 • Welke tooling kan ondersteuning bieden?
 • Hoe ziet een traject tot aan het afgeven van ISAE 3402 rapportage eruit?
 • Wat is de gebruikelijke doorlooptijd?
 • Aan welke investeringen in tijd en geld moet ik denken?

Wanneer?

U kunt elke vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur bellen met één van onze experts Robert Johan en Bart van Gerven.

Robert Johan is IT auditor bij Soll-IT en heeft ervaring in het uitvoeren van audits en het afgeven van een assuranceverklaring bij een ISAE rapportage.

Heeft u vragen over de audit van een ISAE 3402 rapportage of de assurance-verklaring die wordt afgegeven bij een ISAE rapportage?

Bart van Gerven is onze partner van Aqturion en adviseert en begeleidt ondernemingen bij het ontwerpen en inrichten van ISAE 3402.

Heeft u vragen over het ontwerpen en inrichten van ISAE 3402?

Wilt u liever een afspraak bij ons op kantoor maken?

Over ons ISAE 3402 / 3000 traject (SOC1/SOC2)

Een ISAE 3000 / 3402 verklaring geeft u, uw stakeholders en de samenleving vertrouwen in dat wat u doet.

Het ISAE 3000 / 3402 traject is een samenwerking tussen Aqturion en Soll-IT en zorgt ervoor dat wij het gehele traject voor u kunnen verzorgen tot aan het afgeven van de audit assurance-verklaring behorend bij uw ISAE 3000 / ISAE 3402 rapportage.

Wij, Bart van Gervan (Aqturion) en Robert Johan (Soll-IT) stellen onszelf graag even voor:

Robert Johan (Soll-IT)

Robert Johan

Robert is IT auditor en directeur van Soll-IT. Robert heeft ruim 25 jaar ervaring in het uitvoeren van IT-audits bij kleine tot middelgrote ondernemingen in verschillende branches. Hij is gespecialiseerd in ISAE 3402 en ISAE 3000 opdrachten.

Bart van Gerven (Aqturion)

Bart van Gerven

Bart heeft zich gespecialiseerd op de terreinen van control, risicomanagement, cybersecurity en privacybescherming; hij is gewend over grenzen van vakgebieden heen te kijken. Bart heeft bij verschillende organisaties met succes gewerkt aan ISAE implementaties. Hij heeft een no-nonsense aanpak. In zijn analyses komt hij snel tot de kern, in zijn advisering is hij to the point en praktisch.

Wilt u meer weten over dit traject?

Deel deze pagina